FAQ  •  Register  •  Login

Albuquerque - reset předměstí (bug)

Moderators: Ratman, Saruman, feťák8, valcik

<<

Krysa

Neutral

Posts: 4

Joined: Mon Oct 28, 2013 12:48 am

Post Mon Oct 28, 2013 1:13 am

Albuquerque - reset předměstí (bug)

V Albuquerque jsem zabil pro Williama Vexe a ulovil pár gekonů pro divochy. Místní obchodník mi řekl, že nějaká další práce je k mání v nemocnici, ale Paul se mnou nechtěl mluvit, protože se paktuji s divochy. Vrátil jsem se zpět na předměstí, nechal tam čekat společníky (Kery a Vořecha), abych o ně náhodou nepřišel, a znovu zašel za Paulem. Na dálku jsem začal odstřelovat od kraje mapy Paulovi lidi. Když mi začalo téct do bot, vrátil jsem se na předměstí, vyléčil se stimpaky a opět se vrhl do Mrtvé čtvrti. Tohle jsem párkrát zopakoval a nemocnici vyčistil. poté jsem pustil všechny vězně a vrátil se pro společníky na předměstí.

Jenže jsem se opět ocitl u brány a absolvoval úvodní rozhovor se strážným. Obchodník po mě opět chce zátky, náčelník divochů se mnou nemluví, šaman mi chce znovu číst z ruky. Před Vexovým sídlem jsou členové jeho gangu a útočí na mě, jakmile mě zahlédnou, ale obchodník neví o žádné práci a explicitně zmiňuje Vexovu smrt. Mám pocit, že Vořech někam zmizel ( na místě vidím čekat jenom Kery, ale možná se jen blbě dívám).

Vypadá to, ajko by se předměstí z větší části vrátilo do stavu, kdy jsem prvně dorazil s frederykovou karavanou, ale zároveň nejspíš Vex zůstal po smrti, v Pipboyi mám pro Albuquerque status Idol, Vexův gang se chová nepřátelsky...

Netuším, co přesně mohlo tenhle stav způsobit, jestli to přepínání lokací uprostřed boje, čekající společníci, nebo něco úplně jiného. Pokud je osvobození vězňů součástí nějakého questu, tak jsem ho nedostal zadaný. Zkoušel jsem nahrát save z průběhu boje a vrátit se na předměstí - stejný výsledek. Z toho plyne, že se tak stalo ještě před vyvražděním všech Paulových lidí a propuštění vězňů.
<<

Daemon

User avatar

Resurrection team member

Posts: 1180

Joined: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm

Post Mon Oct 28, 2013 9:37 am

Re: Albuquerque - reset předměstí (bug)

Tak tohle jsem ještě neslyšel. To je dost extrémní chyba. Zřejmě se ti nějak vážně rozbil save. Co to mohlo způsobit, netuším. Otázka je, jestli to byl vůbec Fallout. Už se třeba jednomu hráči stalo, že mu něco v počítači přejmenovalo soubory ze savu soubory *.sav na *.bak a hra pak nešla vůbec načíst...
<<

Krysa

Neutral

Posts: 4

Joined: Mon Oct 28, 2013 12:48 am

Post Mon Oct 28, 2013 10:31 pm

Re: Albuquerque - reset předměstí (bug)

Vzhledem k tomu, že původní Fallout2, alespoň co pamatuji, není sám o sobě zrovna stabilní platforma, tak ukládám poměrně masivně. Takže načíst předchozí save a zkusit to znovu je ztráta max. několit desítek minut herního času. Můžu schválně zkusit, jestli se to stane znovu.
Já jsem jenom prostě zvyklý chyby hlásit, zvlášť takovéhle extrabuřty, protože se určitou formou vývoje živím a vůči externím dodavatelům se sám ocitám v roli testera. Tudíž vycházím z toho, že nehlášená chyba je i neopravená chyba :wink: .
<<

Daemon

User avatar

Resurrection team member

Posts: 1180

Joined: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm

Post Mon Oct 28, 2013 10:39 pm

Re: Albuquerque - reset předměstí (bug)

Jasně, určitě je dobře, že to hlásíš. Kdyby se ti podařilo přijít na nějaký zlomový moment, bylo by to super. Jen jsem chtěl zmínit, že zrovna tohle nemusí mít na svědomí jenom samotný Fallout, abychom nevylučovali i tu možnost. Jak píšu, moje teorie je, že bude něco se savem. Z nějakého důvodu se špatně uložil a po jeho načtení je to takto rozhozeno.
Předpokládám, že jsi se savama nic nedělal, nějak je speciálně neupravoval? Co máš za OS? Máš Fo2 nainstalovaný v Program Files?
<<

Krysa

Neutral

Posts: 4

Joined: Mon Oct 28, 2013 12:48 am

Post Mon Oct 28, 2013 11:10 pm

Re: Albuquerque - reset předměstí (bug)

Na savy jsem nesahal, pokud se nepočít přeukládání do jednoho slotu - mám dva až tři z prvních slotů jako takový rychlosave pro boj, který stále přepisuji.
Mám Win 7 Home Premium 32bit SP1.
Hry do Program Files zásadně nedávám, všechno sypu do C:\Games, takže originál hra je v C:\Games\Fallout2.
Můžu si s tim zkusit hrát a najít něco konkrétnějšího, ale taky se mi to už nemusí podařit nasimulovat. Nebo můžu ten pokažený save někam nahrát, pokud to pomůže...
<<

Daemon

User avatar

Resurrection team member

Posts: 1180

Joined: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm

Post Tue Oct 29, 2013 12:45 pm

Re: Albuquerque - reset předměstí (bug)

Asi z něho už nic nezjistíme, ale nikdy nevíš, tak nahraj, prosím. Díky.
Kde najít save nejspíš víš - Je to ve Fallout 2\Resurrection\resdata\SAVEGAME a save je vždy celý ten adresář SAVE s číslem.
<<

Krysa

Neutral

Posts: 4

Joined: Mon Oct 28, 2013 12:48 am

Post Tue Oct 29, 2013 11:10 pm

Re: Albuquerque - reset předměstí (bug)

No rád bych, ale moc se mi nedaří celou složku zkomprimovat tak, aby prolezla jako příloha :(

EDIT: Tak jsem se snažil chybu alespoň nasimulovat a zkusit najít spouštěč, ale místo toho se mi podařilo vyrobit save, který na 100% skončí systémovou chybou - buď během tahu nepřátel nebo při odchodu na předměstí.

The instruction at 0042e428 referenced memory at 00000044
The memory could not be read from

V dalším kole testů jsem vyčistil nemoci a k žádné chybě nedošlo...

Return to Fallout Resurrection - diskuze o hře

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron