Zvlaštní problém

Obecná diskuze o Resurrectionu bez spoilerů. Jestli máte dotaz netýkající se obsahu hry nebo problémy s instalací či spuštěním, tohle je ta správná sekce, kam napsat.

Moderators: Ratman, Seto, Saruman, feťák8, valcik, NovaRain

User avatar
Memphis321
Neutral
Posts: 5
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:20 am
Location: Ostravská Pustina

Zvlaštní problém

Post by Memphis321 » Sun Oct 06, 2013 7:31 am

Občas se mi objeví zvlaštní chybová hláška po které F:R spadne. Nemá někdo ponětí copak s tím?

http://www.imagehosting.cz/?v=chybaqdq.png
A co se PC týče používam neupravený Notebook ASUS K50IJ s Win 7 32 bit

User avatar
Nervitin
Accepted
Posts: 30
Joined: Fri Oct 04, 2013 3:57 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by Nervitin » Sun Oct 06, 2013 7:51 am

Tiez mi to raz ukazalo pri bitke proti najezdnikum ked sem prvy krat cestoval do albaquerk byl tam i ten hajzlik jeremy :D uz sme mel fight vyhranej a spadlo to :D a pak uz se to vicekrat neukazalo nevim.. mozno neake pretizeni pameti ... vyvojari ti pomuzou.. jetli to je opakovay problem

User avatar
Memphis321
Neutral
Posts: 5
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:20 am
Location: Ostravská Pustina

Re: Zvlaštní problém

Post by Memphis321 » Sun Oct 06, 2013 7:53 am

Je fakt že se to oběvuje hlavně uprostřed boje (pravě jsme konečně začal vyhravat vyvraždovačku v Kasínu když se to stalo.

jungle
Neutral
Posts: 2
Joined: Sun Oct 06, 2013 8:13 am

Re: Zvlaštní problém

Post by jungle » Sun Oct 06, 2013 8:18 am

pripojuji se, stava se mi to u rodrigueze v casinu v boji...dale se mi stava v tom samem boji, pokud ulozim hru v prubehu boje podruhe(jiny slot), hra nelze z tohoto saveu nacist... jinak boziiiiiiii!

JaW
Betatester
Posts: 15
Joined: Tue Dec 18, 2007 5:32 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by JaW » Sun Oct 06, 2013 8:36 am

Tipoval bych to na chybějící závorku v COMBAT.MSG

jungle
Neutral
Posts: 2
Joined: Sun Oct 06, 2013 8:13 am

Re: Zvlaštní problém

Post by jungle » Sun Oct 06, 2013 9:20 am

jeste bych to upresnil...stava se to v boji,pokud dam quicksave,netrefim se mirenou nebo se trefim za malo hp,dam quickload a trefim critical-v tu ranu to spadne

JaW
Betatester
Posts: 15
Joined: Tue Dec 18, 2007 5:32 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by JaW » Sun Oct 06, 2013 12:06 pm

Díval jsem se do texťáku COMBATAI.MSG a nelíbí se mi tam dva řádky textu, kde by měl být jeden.

Např.
{1357}{}{Zavážu si to, ale to už ty budeš zdechlina!}{1358}{}{Bylo hůř...}
{1505}{}{To pálí! To pálí!}{1506}{}{Bolest!}

Tohle může dělat bordel a taky nemusí.

User avatar
Daemon
Resurrection team member
Posts: 1179
Joined: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm
Contact:

Re: Zvlaštní problém

Post by Daemon » Sun Oct 06, 2013 1:49 pm

Bordelu je tam víc, buď to je už z původního Fo2 nebo z češtiny. Kvůli tomu by to snad padat nemělo, ale u Fallouta člověk nikdy neví. Opravil jsem ten soubor, tak jestli chcete někdo vyzkoušet, nahrajte si ho do Fallout 2\Resurrection\resdata\text\english\game (je možné, že bude potřeba adresář vytvořit):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/250 ... MBATAI.msg

LukasPlana
Neutral
Posts: 9
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:26 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by LukasPlana » Sun Oct 06, 2013 3:46 pm

Zdravím. S nadšením jsem si stáhnul Fallout Ressurection a byl jsem nadšený. Tedy až do doby než jsem vyzkoušel s někým obchodovat. Vždy když dokončím obchod a chci se vrátit k dialogům, tak hra zatuhne a objeví se chybové hlášení: "Application error: The instruction at 004e00fb referenced memory at 03301274. The memory could not be written!"

Dělá to pokaždý a to jak v New Hope při obchodování se starostkou tak i Rat Hole jižní části při obchodování s prodejcem zbraní. Poraďte prosím, čím to může být. Rád bych hru dohrál do konce... :cry:

User avatar
Daemon
Resurrection team member
Posts: 1179
Joined: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm
Contact:

Re: Zvlaštní problém

Post by Daemon » Sun Oct 06, 2013 4:12 pm

LukasPlana wrote:Zdravím. S nadšením jsem si stáhnul Fallout Ressurection a byl jsem nadšený. Tedy až do doby než jsem vyzkoušel s někým obchodovat. Vždy když dokončím obchod a chci se vrátit k dialogům, tak hra zatuhne a objeví se chybové hlášení: "Application error: The instruction at 004e00fb referenced memory at 03301274. The memory could not be written!"

Dělá to pokaždý a to jak v New Hope při obchodování se starostkou tak i Rat Hole jižní části při obchodování s prodejcem zbraní. Poraďte prosím, čím to může být. Rád bych hru dohrál do konce... :cry:
Nejsi první, komu se to děje. Bohužel zatím jsme nezjistili, v čem je problém. Tady je téma, kde se to řeší - viewtopic.php?f=11&t=45&p=833#p833
V rámci jiného problému pomohlo vypnout antivir - viewtopic.php?f=3&t=49&p=998#p998 - To je ale jenom tip na slepo, moc bych nevsázel, že to pomůže s tímhle.

Ganimoth
Neutral
Posts: 8
Joined: Tue Nov 15, 2011 9:46 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by Ganimoth » Sun Oct 06, 2013 9:08 pm

No tak koukam nejsem jediny komu tohle znemoznuje hrani. Po nekolikatem pokusu o vybiti podzemni zakladny uz opravdu nemam silu na dalsi pad :(.
EDIT: tak jsem hru reinstaloval (jak F2, tak res) a zaroven nahral onen soubor MBATAI.msg. Zatim se to tvari stabilne, ale buhvi.
EDIT2: Tak nic, stale to pada.

Ganimoth
Neutral
Posts: 8
Joined: Tue Nov 15, 2011 9:46 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by Ganimoth » Mon Oct 07, 2013 7:06 pm

Podle jakesi rady na steam foru k podobne znejici jsem snizil rozliseni oken na minimum (800*600) a samotny fallout na puvodni rozliseni, a dotycnou podzemni zakladnu jsem na druhy pokus (smrt) bez padu prosel. Tak bud jsem mel mimoradne stesti, nebo to pomohlo.
EDIT: No tak nic, holt budu muset v kuse savovat i behem boju.

Fillipo
Neutral
Posts: 2
Joined: Tue Oct 08, 2013 1:33 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by Fillipo » Tue Oct 08, 2013 1:41 pm

Tiez sa mi to zacalo diat teraz v kasine u rodrigueza a uz som skusal vsetko mozne, a stale to pada. Kym sa nenajde niaky poriadny fix tak si davam pauzu...inak je to skoda lebo hra je paradna.

User avatar
Daemon
Resurrection team member
Posts: 1179
Joined: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm
Contact:

Re: Zvlaštní problém

Post by Daemon » Tue Oct 08, 2013 1:49 pm

Fillipo wrote:Tiez sa mi to zacalo diat teraz v kasine u rodrigueza a uz som skusal vsetko mozne, a stale to pada. Kym sa nenajde niaky poriadny fix tak si davam pauzu...inak je to skoda lebo hra je paradna.
Ahoj, snažíme se zjistit, v čem je problém. Ale není to snadné, protože to padá jen na některých počítačích a zrovna nám ne. Zřejmě jde o obecný problém Falloutu 2. Jaký máš OS? A co všechno jsi zkoušel a nepomohlo?
Jestli jsi nedělal, zkus navýšit hodnotu art_cache_size ve fores.cfg (najdeš ve Fallout 2/Resurrection adresáři). Zkus třeba hodnota 512. Dej vědět, jak to dopadlo.

Fillipo
Neutral
Posts: 2
Joined: Tue Oct 08, 2013 1:33 pm

Re: Zvlaštní problém

Post by Fillipo » Tue Oct 08, 2013 4:20 pm

Ahoj, snažíme se zjistit, v čem je problém. Ale není to snadné, protože to padá jen na některých počítačích a zrovna nám ne. Zřejmě jde o obecný problém Falloutu 2. Jaký máš OS? A co všechno jsi zkoušel a nepomohlo?
Jestli jsi nedělal, zkus navýšit hodnotu art_cache_size ve fores.cfg (najdeš ve Fallout 2/Resurrection adresáři). Zkus třeba hodnota 512. Dej vědět, jak to dopadlo.


Skusal som zmensit rozlisenie, nahodit si ten subor a teraz som aj navysoval hodnotu art cache, hned dvakrat a ani raz nepomohlo. Mam win 7 a stare fallouty mi tiez sem tam padli ale nic co by sa nedalo prejst. Tu po urcitom case ked zacnem boj v kasine hra padne a ked ju skusim nahrat, tak uz je save poskodeny a musim loadnut iny predchadzajuci. Cize prakticky sa nemozem pohnut lebo vzdy po par kolach hra pada a save sa poskodi.

Post Reply