Těžké nebo energetické?

Co si myslíte o hře? Chcete se podělit o zajímavé zážitky ze světa Resurrectionu? Také zde můžete nahlásit chybu nebo se poradit s ostatními hráči s řešením úkolů. (Vývojáři vám ale s řešením úkolů příliš radit nebudou, to by bylo moc snadné.) Zde mohou být spoilery!

Moderators: Ratman, Seto, Saruman, feťák8, valcik, NovaRain

Teron
Neutral
Posts: 3
Joined: Sun Oct 20, 2013 11:51 am

Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Teron »

Zdar machři ,

Pročetl jsem toho tu o zbraních spousty , ale nevěděli by ste mi poradit kde sehnat těžkou zbraň pro začátek , když se na ně vymezuji ?
Můj problém je,že už nechci vyplácávat body do střelných zbraní , mám jen 50 naschvál , radeji investuji těžké zbraně předem a čekal jsem že honem rychle naběhnu do Alby k pedoušovi a spadne mi do klína nějakej těžkej kulásek typu - Lehký kulomet , M60 , Bozar jako v F2 .

Zkrátka a dobře něco na early pro heavy skill do startu . Samozřejmně nějakej rozum s dostupnými,ukradnutelnými,normálně kupovatelnými náboji .Žádnej minigun , psycho plamenomet , raketomet a podobně .Jakože ten obloustej prznitel dětí má sice jednoranej granátomet,to je super - cena pod 8 000 ,- ,ale ty náboje,bože 1 400 za 4 střeli na early - to asi ne - a nejdou nikde nakrást hlavně , lovci v obraně města ho asi nemaj rádi a ani u nahodných setkání :-/ .Jinak ostaních nábojů jde sehnat habaděj :-/ .A já už prostě musím začít sám se bránit - skill na těžký 130 :-P - a nic nemam v ruce ...

Dodám že dám dohromady zhruba 12 000 -( počítám že náboje prostě nakradu :) ). Jestli je to jen moje fantazie - uvědomuju si jak jsou tu zbraně a náboje drahý - tak moje omluvy . Ale určitě tu musí být něco na start jako v F2 , když energo má taky sehnatelný pistole hodně brzo .

Díky za ochotu a chvála F1.5 teamu !
User avatar
Barbucha
Liked
Posts: 74
Joined: Fri Oct 04, 2013 11:33 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Barbucha »

Já ti poradím, protože sem rozehrál postavu specializovanou na těžké zbraně. No zkrátka je to jednoduché. Na začátku hry si z New Hope skočím do Rat hole a splním co se dá splnit + vyrabuji všechno co se dá přesunout do inventáře :) .Pak se přesouvám do Seditu a opět splním co se dá splnit a přesunu vše ze skříněk a policí do inventáře. Ten samý postup opakuji v Corathu, kde si hoodně už přilepšíš. Hlavně musíš jen zvyšovat řečnictví na úroveň 90% a jakmile toho dosáhneš, tak si hodně bodů dej do paklíče a vytáhni to také na nějakých 95%. Přesouváme se rovnou do Aquerbouque a splníme pár questů. Tady je důležité, že máme vysoké řečnictví a paklíč, protože se rovnou upíšeme lovcům mutantů a oni nás vybaví kevlarovým braněním+ můžeme si vybrat těžkou zbraň + munice+ nějaké lékařské vybavení. Jakmile se u lovců mutantů dostanete do přízemí a i do prohloubené části, tak tam budete řádit, jako smyslu zbavený, protože je tam spousta skříněk a botníků, které jdou vypáčit a tolik munice a zbraní a antimateriálová puška!! a sakra to jsme tepřive na 5 lvl postavy no není to krása? :-) Přesně takto jsem postupoval já a jakmile jsem dosáhl cca 95% v oboru řečnictví a paklíč, tak jsem všechny dosažené zkušenostní body investoval pouze do těžkých zbraní, dokud sem si je nevytáhl na minimum 100%. Pak už je ten boj v pustině o dost lehčí a můžete dělat machra. Máte spousty nevyřešených questů, takže se přesouváme na sever do Rat hole a jdeme tam sjednat pořádek.Přesuneme se později i do Seditu a Corathu a splníme vše co jsme dřív nemohli. Takto to hraju nově já a je to paráda.
User avatar
folkon2
Accepted
Posts: 43
Joined: Wed Oct 09, 2013 3:44 pm

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by folkon2 »

Ja sice s tazkymi zbranami nehravam, ale asi najjednoduchsie a najrychlejsie mi pripada kupit jeden dynamit (lano ma u seba tusim mrtvola pred branou)a hura pre gatling do progemy
User avatar
Barbucha
Liked
Posts: 74
Joined: Fri Oct 04, 2013 11:33 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Barbucha »

A nebo si prostě najít takového obchodníka, který v ten den bude mít opravdu plný sklad krasného vybavení a bez milosti ho odprásknout. Vše si pak seberete a máte vystaráno. Stejně tak sem to po splněném úkolu se ztraceným synem Velasquezové udělal já s Chuckem a sebral sem vše z police. Jen pozor jakým stylem si to vybavení u Chucka berete, protože na regálu je past, takže z regálu si to musíte vzít přes dovednost "krást" aby jste nespustili past a tak nezničili veškeré vybavení. No nejlepší je si to vždy uložit ;)
Goblin
Accepted
Posts: 25
Joined: Sun Oct 06, 2013 11:20 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Goblin »

Ani Energo nemá na růžích ustláno (pistole z Corathu vystřelí bez rychlostřelce jednou za kolo). :) Ale co se týče Těžkých, tak už v Seditu se dá sehnat Plamenomet. Je sice jen na krátké vzdálenosti, ale ohni máloco odolá (skvělý floater-killer). Corathem je lepší se ze začátku nezabývat, tam Heavymu pšenka nepokvete. :)

Ono je asi nejlepší dávat Těžké zbraně jen jako doplněk k jiné bojové schopnosti. Nejlépe chladné zbraně, beztak potřebujete i na kulomety vysokou sílu. :) Sakra, teď jsem dostal chuť to rozehrát znova. :)
User avatar
Barbucha
Liked
Posts: 74
Joined: Fri Oct 04, 2013 11:33 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Barbucha »

Osobně nemám rád, když si mám vylepšovat a používat dvě bojové dovednosti. Buď sem čistě střelec a nebo speciál na těžké zbraně a nebo jsem bitkař. Já ti poradím, jak rozehrát nově hru :) Vyber si primární bojovou dovednost vrh a sekundární chladné zbraně a staň se lovcem pustiny. Specializuj si vrh jako svoji hlavní bojovou vlastnost a vyzkoušej si používat kopí,vrhací nože, hvězdice a granáty. To je panečku výzva :)
Sarin
Liked
Posts: 99
Joined: Sun Oct 06, 2013 2:54 pm

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Sarin »

Další možnost je naběhnout hned po New Hope do Seditu a dělat karavany do Corathu nebo New Hope (přes Crimson Caravan). Ochranka dokáže nájezdníky zvládnout s jen malou pomocí, a věci se vymění v knihovně za časopisy o zbraních, takhle jde dokopat skill až na 91%, a tím už se dá hrát dál...
User avatar
Smrdutý orangutan
Liked
Posts: 61
Joined: Sat Oct 12, 2013 3:53 pm

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Smrdutý orangutan »

Je to až primitivně jednoduchý. Ve čtvrti Malý Hub v Seditu je knihovna s neomezenými zásobami knih/časopisů na zálesáka, oprava, věda, střelné zbraně. Řekl bych, že ti stačí jedna dobrá karavana a máš výbavu za 14 000 zátek, čímž hravě vykoupíš všechny knihy a časopisy. Párkrát to zopakuješ a budeš mít dostatečnej skill na střelný zbraně, kterej ti nějakej ten pátek (než seženeš nějakou pěknou težkou zbraň) vydrží.
Bad motherfucker
Teron
Neutral
Posts: 3
Joined: Sun Oct 20, 2013 11:51 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Teron »

Chlapy ....

Díky za rady . Ale . Kašlu na lovce mutantu za prvé , to PEDO prase nechám žít dlouho pač zdroj zátek za druhé . Jsou teda někde ty zatracený těžký kulasi ( lehký kulomet ,M60,bozar,či varianty ? - NE Miniguny zatím ) .Díky za tipy s knihovnou , hlavně že jsem v Seditu všechny okradl ale knihovny jsem si nevšiml - to jsem gumák prostě .
A ta Progema taky zajímavé , i když nevim jestli je šance tam hned vletět ( i když mám lano i dynamit davno - díky New hope a Rat hole komplet hotovo ) . Možná chodit k PEDO bearovi - z pustiny a hned nazpátek - tím se mu změní nabídka,ale nové itemy jsou až tak za 5 dní co ? A navíc se mu mění - přibívá/ubývá stejně jen raketomet / plamenomet / minigun / granátomety co jsem tak koukal .
ještě jsem chyboval,že nemám dobré plížení , bez toho se nedostanu na hlídanější místa :-/ .( Vybrat police za PEDO bukvicí , apd . )

No snad ještě někdo nahodí nějaké zkušenosti , zatim díky ...
User avatar
Barbucha
Liked
Posts: 74
Joined: Fri Oct 04, 2013 11:33 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Barbucha »

No já jsem si na začátku vystačil bohatě s plamenometem. A později když jsem se upsal k lovcům mutantů a získal lepší vybavení, tak nedám dopustit na těžký granátomet, se kterým rozhodím pantofle pěkně na dálku a jakmile se to ke mě nadežene, tak to rozsekám pomocí M249 SAW
Goblin
Accepted
Posts: 25
Joined: Sun Oct 06, 2013 11:20 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Goblin »

Barbucha wrote:Osobně nemám rád, když si mám vylepšovat a používat dvě bojové dovednosti. Buď sem čistě střelec a nebo speciál na těžké zbraně a nebo jsem bitkař. Já ti poradím, jak rozehrát nově hru :) Vyber si primární bojovou dovednost vrh a sekundární chladné zbraně a staň se lovcem pustiny. Specializuj si vrh jako svoji hlavní bojovou vlastnost a vyzkoušej si používat kopí,vrhací nože, hvězdice a granáty. To je panečku výzva :)
Až moc velká výzva, řekl bych. :) Vrhací zbraně sežerou v inventáři spoustu místa a ani ty nejsilnější z nich se nevyrovnají těm nejlepším lehkým (výhodou je, pravda, spolehlivější area effect, než u dávky ze zbraně, ale ani ten nemůžeš v tomto enginu zaměřit přesněji, než na konkrétní postavu). Ale napadá mě, že by mohl být dobrý build kolem pyromana (+5 dmg v jednom perku je super, i když jenom pro dvě zbraně ve hře :) ).
User avatar
Barbucha
Liked
Posts: 74
Joined: Fri Oct 04, 2013 11:33 am

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by Barbucha »

No ono zase až tak moc nereálný build to není, protože v Aquerbouque si můžeš sehnat baseballovou pálku, která je opravdu cool. Takže na blízko máš vystaráno s baseballkou + psycho + buffout. A na dálku můžeš vandráky ukamenovat granáty, které mají slušné poškození. Mě by vždycky zajímalo, kolik ubírají takové vrhací nože/hvězdice/kopí, pokud opravdu je to postava, která to jede čistě na kritické zásahy. No jakmile dohraju speciála na těžké zbraně ,tak vytvořím čistě lovce specializovaného na chladné zbraně a vrh a osvobodím slum v Aquebouque :-)
User avatar
feťák8
Idolized
Posts: 259
Joined: Mon Oct 07, 2013 2:50 am
Contact:

Re: Těžké zbraně - Jak začít ?

Post by feťák8 »

Goblin wrote:Ani Energo nemá na růžích ustláno (pistole z Corathu vystřelí bez rychlostřelce jednou za kolo). :) ...
Přesně! Při linii hraní Rat Hole-Sedit-Corath je navíc poděl získat do ní náboje. A ještě stojí výstřel 6 AP. Jsem si připadal jako blbec :D A taky jsem přehodnotil to, jak jsem nazval energo zbraň z Progemy při předchozí hře (blbá pistolka).

Pro těžkou zbraň bych šel asi do Seditu k nájezdníkům. Případně bych zkusil Rodriguezův quest, kdy doprovázíte Sancheze a jeho kamarády do pouště na jednání s bandou nájezdníků. Jeden ze soupeřů má granátomet a k nábojům se dá přijít právě ve skrýši nájezdníků od Damiana.
Image
User avatar
gordon
Liked
Posts: 63
Joined: Fri Oct 11, 2013 3:53 am

Těžké nebo energetické?

Post by gordon »

Jsem ve fázi, kdy jdu zabít "anonyma" a s automatickou puškou si připadám hodně neefektivní. Mám už mrtvého pedofila, tedy přístup k těžkým zbraním a mám volných 71 bodů. Těžké i energetické mám na 6%. A teď nevím, zda se přiklonit k tomu, co mám k dispozici, tedy těžkým zbraním, nebo jestli v očekávání zisku energetických zbraní jít do energetických. Nechci žádné těžké spoilery. Spíš konstatování :wink: Už se těším, jak to pojedu znova a jinak. Teď jsem ale v situaci, kdy mám jako hlavní lehké zbraně, paklíč a řeč. Rád bych jen věděl, jestli to třeba není nastejno. Čeká mě ještě likvidace mexikánů i nájezdníků v Seditu a chci to mít v klidu.

Dík předem za pomoc. Nebo i za polemniku.
SneezeCheese
Accepted
Posts: 15
Joined: Mon Oct 14, 2013 1:57 pm

Re: Těžké nebo energetické?

Post by SneezeCheese »

My opinion:

Jestli nemas ani Heavy a ani Energy weapons tagnute, tak ti to udela kolik celkem 77% in total, kdyz tam narves vsechny body?

To si myslim, ze je zbytecne a nijak ti to nepomuze - pokud nemas rychlostrelce, tak bych si sehnal sniper rifle a kosil to do oci..

A zbytek bodu narval do small guns (podle toho, kolik % uz mas)

Muj nazor.

SneezeCheese
Post Reply